Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОСОБЛИВОСТІ КОМУНІКАТИВНОГО РОЗВИТКУ ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ

Павловська К. та Джеджера К.В. (2023) ОСОБЛИВОСТІ КОМУНІКАТИВНОГО РОЗВИТКУ ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.8). с. 59-61.

[img]
Перегляд
Текст
Павловська К., Джеджера К.В..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

В умовах зростаючої ролі спілкування дошкільна освіта покликана виконувати важливу функцію щодо забезпечення комунікативного розвитку дітей дошкільного віку. Це завдання набуває особливого значення на її останньому (передшкільному) етапі, коли діти оволодівають необхідними рівнем готовності до навчання у школі: зокрема набувають умінь ефективно спілкуватись, виражати свої думки і почуття та розуміти інших людей, вдосконалюють своє мовлення та комунікативну поведінку. Такий досвід допомагає їм успішно адаптуватись до шкільного середовища, встановлювати позитивні стосунки з однолітками та дорослими, а також брати активну участь в освітньому процесі. Мета дослідження полягає у висвітленні особливостей комунікативного розвитку дітей старшого дошкільного віку та визначенні факторів, що впливають на цей процес.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Павловська К. Особливості комунікативного розвитку дітей старшого дошкільного віку / К. Павловська // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 8. - С. 59-61.
Ключові слова: старший дошкільний вік, спілкування дітей, комунікативні зв'язки.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 372 Зміст та форма діяльності в дошкільному вихованні та початковому навчанні. Предмети усіх рівнів навчання та типів шкіл (методика)
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра практичної психології та психотерапії
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 11 Квіт 2024 07:53
Останні зміни: 11 Квіт 2024 07:53
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13018

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу