Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

РИМО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА В СИСТЕМІ ДЕРЖАВНО-КОНФЕСІЙНИХ ВІДНОСИН НА ВОЛИНІ (1944-1945 РР.)

Булига (Панчук) І.І. (2013) РИМО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА В СИСТЕМІ ДЕРЖАВНО-КОНФЕСІЙНИХ ВІДНОСИН НА ВОЛИНІ (1944-1945 РР.). Українське релігієзнавство, 2013: Вип.66. с. 204-211.

[img] Текст
Булига І.І..pdf

Завантажити (83kB)

Анотація

Осмислення історичної ретроспективи державно-конфесійних відносин набуває особливої актуальності у зв’язку із суспільно-політичними змінами XX - початку XXI століть. Римо-католицька церква, як один із суб’єктів цих відносин, дедалі частіше висловлює своє ставлення до соціально-політичних подій. Історичний досвід існування Римо-католицької церкви засвідчує, що згадана інституція здійснила значний вплив на всі сфери суспільного життя, зокрема політичне. У цьому контексті зауважимо, що початок XXI ст. вкотре виявляє тенденції впливу релігійно-церковного фактора на політичне життя багатьох країн світу, посеред яких і Україна. Цей вплив характеризується напруженістю, дуже складною динамікою, посиленням втручання політичних структуру релігійні справи. Значний інтерес у цьому аспекті, саме з огляду на різку зміну політичного курсу партійно-державного керівництва у ставленні до Римо-католицької церкви, становить завершальний період Другої світової війни.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Булига І. Римо-католицька церква в системі державно-конфесійних відносин на Волині (1944-1945 рр.) / І.Булига //Українське релігієзнавство. -2013. - Вип. 66. - С. 204-211.
Ключові слова: Римо-католицька церква, Волинь, державно-конфесійні відносини
Тематика (за УДК): 2 Релігія. Теологія (богослов'я)
9 Географія. Біографії. Історія > 94 Загальна історія
Підрозділи: Факультет історії, політології та міжнародних відносин > Кафедра філософії
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 26 Черв 2024 11:43
Останні зміни: 26 Черв 2024 11:43
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13843

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу