Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПЕРСОНАЛІСТИЧНО-БІОГРАФІЧНИЙ ПІДХІД У ФАХОВІЙ ПІДГОТОВЦІ ОСВІТЯН

Бричок С.Б. (2023) ПЕРСОНАЛІСТИЧНО-БІОГРАФІЧНИЙ ПІДХІД У ФАХОВІЙ ПІДГОТОВЦІ ОСВІТЯН. Педагогічна біографіка в освітньо-науковому просторі в умовах воєнної доби: нові виклики і завдання, 2023. с. 64-67.

[img] Текст
Бричок С.Б..pdf

Завантажити (6MB)

Анотація

Обґрунтовано значення та переваги персоналістично-біографічного підходу у вивченні історії педагогіки. Проаналізовано методи та прийоми персоніфікації у процесі вивчення педагогічних персоналій. Розкрито сутність біографічного методу як важливого складника методологічного арсеналу всієї системи педагогічних наук.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Бричок С.Б. Персоналістично-біографічний підхід у фаховій підготовці освітян / С.Б.Бричок // Педагогічна біографіка в освітньо-науковому просторі в умовах воєнної доби: нові виклики і завдання : зб. матеріалів VІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. з історії освіти з міжнар., 16 трав. 2023 р., Київ. – Вінниця, 2023. – С. 64-67.
Ключові слова: персоналістично-біографічний підхід, біографічний метод, метод персоніфікації, біографія, біографістика
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 30 Теорія, методолія та методи суспільних наук. Соціографія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра педагогіки початкової, інклюзивної та вищої освіти
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 04 Лип 2024 07:44
Останні зміни: 04 Лип 2024 07:44
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13875

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу