Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ЕКОЛОГІЧНІ СКЛАДОВІ РЕАКТИВНОСТІ ТА ФІЗИЧНОГО І ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ В УМОВАХ РІВНЕНЩИНИ

Романюк В.Л. (2016) ЕКОЛОГІЧНІ СКЛАДОВІ РЕАКТИВНОСТІ ТА ФІЗИЧНОГО І ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ В УМОВАХ РІВНЕНЩИНИ. NOWOCZESNE BADANIA PODSTAWOWE I STOSOWANE, 2016.

[img] Текст
Романюк В.Л..pdf

Завантажити (1MB)

Анотація

Здоров’я людини як морфо-функціональний та біо-психо-соціальний феномен суттєво залежить від реактивності організму, у т.ч. неспецифічної (стресу як загального адаптаційного синдрому) у системному зв’язку з природними умовами існування. В умовах Рівненщини та Західної України в цілому дефіцит певних мікроелементів у довкіллі та, відповідно, харчових ланцюгах, у т.ч. йоду суттєво впливає на фізичне і психічне здоров’я людини та є додатковим стрес-чинником щодо етіології і патогенезу відповідних соматичних хвороб та розладів психіки і поведінки. При цьому залишаються актуальними дослідження щодо ролі щитоподібної залози у реалізації неспецифічної реактивності організму та відповідних стрес-реакцій у функціональній системі гіпоталамус – гіпофіз – щитоподібна залоза, а також навчальної та фізичної діяльності.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Романюк В.Л. Екологічні складові реактивності та фізичного і психічного здоров'я людини в умовах Рівненщини / В.Л. Романюк // NOWOCZESNE BADANIA PODSTAWOWE I STOSOWANE : Zbiór artykułów naukowych Konferencji Miedzynarodowej Naukowo-Praktycznej (30.07.2016 - 31.07.2016). - Warszawa : Wydawca: Sp. z o.o. «Diamond trading tour», 2016. - С. 12-16.
Ключові слова: реактивність, стрес, здоров’я, екологія, мікроелементи, щитоподібна залоза, людина.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра загальної психології та психодіагностики
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 24 Лип 2024 07:36
Останні зміни: 24 Лип 2024 07:36
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/14099

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу