Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД ЯК УМОВА ФОРМУВАННЯ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ В МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ-СЛОВЕСНИКІВ

Костолович Т.В. (2015) КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД ЯК УМОВА ФОРМУВАННЯ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ В МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ-СЛОВЕСНИКІВ. Теоретична і дидактична філологія, 2015 (Вип.21). с. 29-39.

[img] Текст
Костолович Т.В.pdf

Завантажити (326kB)

Анотація

У статті розглянуто сутність і основні характеристики компетентнісного підходу як загальнодидактичної категорії, доведено, що тільки його упровадження у навчальний процес ВНЗ створить умови дляуспішного формування комунікативної компетентності майбутніх учителів-філологів, надасть можливість застосовувати вужчі власне методичні підходи до навчання української мови – комунікативно-діяльнісний, функційно-комунікативний, текстоцентричний, які безпосередньо впливають на мету, якість і результати мовної освіти в Україні. Комунікативну компетенцію автором потрактовано як складне інтегративне явище, до складу якого входить ціла низка субкомпетентностей.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Костолович Т.В. Компетентісний підхід як умова формуванння комунікативної компетентності в майбутніх учителів-словесників / Т.В. Костолович // Теоретична і дидактична філологія. Серія «Педагогіка». - 2015. - Вип. 21. - С. 29-39.
Ключові слова: компетентність, компетентнісний підхід, комунікативна компетентність, субкомпетентності, комунікативно- діяльнісний, функційно-комунікативний, текстоцентричний підходи до вивчення української мови
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра теорії і методик початкової освіти
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 16 Серп 2024 09:02
Останні зміни: 16 Серп 2024 09:03
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/14276

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу