Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ УЧНІВ СІЛЬСЬКОЇ ШКОЛИ: З ДОСВІДУ РОБОТИ

Стельмашук Ж.Г. та Грицюк Н. (2017) НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ УЧНІВ СІЛЬСЬКОЇ ШКОЛИ: З ДОСВІДУ РОБОТИ. Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, 2017 (№1). с. 153-160. ISSN 2078-2357

[img] Текст
Stelmashuk, Hrуtsіuk.pdf

Завантажити (654kB)

Анотація

Відзначено доцільність вивчення досвіду роботи загальноосвітніх навчальних закладів з національно-патріотичного виховання учнів з огляду на сучасну соціокультурну та суспільно-політичну ситуацію у країні, рівень розвитку науки й потреби педагогічної практики. Представлено програму та механізм реалізації системи національно-патріотичного вихованняу чнів сільської загальноосвітньої школи Поліського регіону (на прикладі Лютинського НВК Дубровицького району Рівненської області). Розкрито завдання та зміст, охарактеризовано форми та методи національно-патріотичного виховання учнів. Зроблено висновок, що комплексне застосування традиційних та інноваційних форм, методів і засобів виховання, за умови скоординованої взаємодії всіх учасників виховного процесу на засадах особистісно-діяльнісного, аксіологічного та культурологічного підходів з урахуванням природних, соціальних, культурних та етнографічних особливостей Полісся, сприяє ефективній реалізації завдань національно-патріотичного виховання учнів.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Стельмашук Ж. Національно-патріотичне виховання учнів сільської школи: з досвіду роботи / Ж.Стельмашук, Н.Грицюк // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. - 2017. - №1. - С. 153-160.
Ключові слова: національно-патріотичне виховання, учні, сільська школа, досвід
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 37.0 Основні види та принципи освіти
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 373 Види загальноосвітніх шкіл
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра теорії і методики виховання
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 28 Серп 2024 07:52
Останні зміни: 28 Серп 2024 07:52
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/14346

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу