Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ВОЛОНТЕРСЬКОЇ РОБОТИ З ДІТЬМИ МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ

Стельмашук Ж.Г. (2023) ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ВОЛОНТЕРСЬКОЇ РОБОТИ З ДІТЬМИ МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ. Педагогічна наука і освіта ХХІ століття, 2023 (№1). с. 130-140.

[img] Текст
СтельмашукЖ._формування.pdf

Завантажити (342kB)

Анотація

У статті розкрито роль навчальної дисципліни «Організація волонтерської роботи з дітьми молодшого шкільного віку» у процесі формування готовності майбутніх учителів початкових класів до організації волонтерської роботи з дітьми молодшого шкільного віку.Визначено мету та завдання курсу. Схарактеризовано зміст лекційних та практичних занять з навчальної дисципліни, обґрунтовано їх можливості щодо формування готовності майбутніх учителів до організації волонтерської роботи з молодшими школярами. З’ясовано, що під час лекційних та практичних заняттях широко використовуються інтерактивні технології навчання (ситуативного моделювання; технології опрацювання дискусійних питань («мозкова атака», «вільний мікрофон», «сократівські бесіди», дискусії, «дерево рішень», «килимок ідей», метод «Прес» тощо), рольові ігри), когнітивно орієнтовані технології (діалогічні методи навчання, проблемне навчання), проєктні та мультимедійні технології). Наголошено, що вагомою складовою в освоєнні дисципліни є самостійна робота здобувачів вищої освіти, схарактеризовано окремі завдання, що носять творчий характер.Доведено, що вивчення курсу сприяє підготовці висококваліфікованого майбутнього вчителя початкових класів, який володітиме запасом необхідних професійних знань, умінь і навичок, практичного досвіду з питаньорганізації волонтерської роботи, її супроводу, матиме стійку мотивацію та особистісніякості, необхідні для її здійснення з молодшими школярами.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Стельмашук Ж. Формування готовності майбутніх учителів початкових класів до організації волонтерської роботи з дітьми молодшого шкільного віку / Ж.Стельмашук // Педагогічна наука і освіта ХХІ століття. - 2023. - №1. - С. 130-140.
Ключові слова: майбутні вчителі початкових класів, діти молодшого шкільного віку, волонтерська діяльність, готовність до волонтерської роботи, навчальна дисципліна «Організація волонтерської роботи з дітьми молодшого шкільного віку»
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 36 Забезпечення духовних і матеріальних життєвих потреб
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 373 Види загальноосвітніх шкіл
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра теорії і методики виховання
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 28 Серп 2024 11:15
Останні зміни: 28 Серп 2024 11:15
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/14361

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу