Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ФРАЗЕОЛОГІЧНІ ОДИНИЦІ З ГАСТРОНОМІЧНИМ КОМПОНЕНТОМ У НІМЕЦЬКІЙ ТА УКРАЇНСЬКІЙ МОВАХ

Подмовська О.І. (2021) ФРАЗЕОЛОГІЧНІ ОДИНИЦІ З ГАСТРОНОМІЧНИМ КОМПОНЕНТОМ У НІМЕЦЬКІЙ ТА УКРАЇНСЬКІЙ МОВАХ. Проблеми лінгвістичної семантики, 2021. с. 60-62.

[img]
Перегляд
Текст
Подмовська О. І..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Науковий дискурс характеризується зростаючим інтересом лінгвістів і філологів до проблеми взаємини культур в умовах глобалізації, а також необхідністю більш детального вивчення найдавнішого концепту «Їжа» в українській та німецької культурах як репрезентанта національно-культурної інформації в умовах діалогу культур. Відома приказка «людина є тим, що вона їсть» не тільки має суто біологічний і фізіологічний смисли, а й має низку важливих культурологічних характеристик.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Подмовська О.І. Фразеологічні одиниці з гастрономічним компонентом у нмецькій та українській мовах / О.І. Подмовська // Проблеми лінгвістичної семантики: VІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (19 листоп. 2021 р.) : зб. матеріалів. - Рівне : РДГУ, 2021. - С. 60-62.
Ключові слова: концепт «Їжа», українська мова, німецька мова, фразеологічні одиниці.
Тематика (за УДК): 8 Мова. Мовознавство. Художня література. Літературознавство > 81 Лінгвістика. Мовознавство. Мови
Підрозділи: Філологічний факультет > Кафедра романо-германської філології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 15 Січ 2025 10:10
Останні зміни: 15 Січ 2025 10:10
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/16210

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу