Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПСИХОЛОГІЧНІ ЗАСОБИ РОЗВИТКУ ЕМПАТІЇ У МАЙБУТНІХ ПСИХОЛОГІВ

Кобзар З.І. ПСИХОЛОГІЧНІ ЗАСОБИ РОЗВИТКУ ЕМПАТІЇ У МАЙБУТНІХ ПСИХОЛОГІВ. [Магістерська робота]

[img]
Перегляд
Текст
Кобзар_Зоряна_.pdf

Завантажити (1MB) | Перегляд

Анотація

Заклади вищої освіти у процесі підготовки майбутніх професіоналів в основному звертають увагу на вміння студентів застосовувати теоретичні знання на практиці. Поза їх увагою часто залишається особистісна підготовка до професії, яка особливо потрібна у професійному становленні студента-психолога. Відомо, що в пору студентства у молодої людини активно розвиваються всі рівні психіки, формується готовність до професії, розвивається моральність, система ціннісних орієнтацій та світогляд. Відбуваються зміни і в емоційній сфері. Цей період вікового розвитку характеризується підвищеною тривожністю, різкою зміною настрою, неврівноваженістю. Важливо відзначити, що емоційність у цьому віці перебуває у тісному зв'язку з самосвідомістю та самооцінкою. Тому студентський вік можна визначити як сенситивний період для формування емпатії. Саме тому темою нашого дослідження ми обрали тему: «Психологічні засоби розвитку емпатії у майбутніх психологів».
Мета дослідження – теоретично обґрунтувати та емпірично вивчити особливості емпатії у майбутніх практичних психологів та психологічні засоби її розвитку.
Об’єкт дослідження – особливості розвитку здатності до емпатії у майбутніх практичних психологів.
Предмет дослідження – психологічні засоби розвитку емпатії у майбутніх практичних психологів.

Тип елементу: Магістерська робота
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Кобзар З.І. Психологічні засоби розвитку емпатії у майбутніх психологів : дипломна робота освітній ступінь "Магістр" / З.І.Кобзар ; наук. керівник О.Д.Главінська ; рец. С.Г.Шпак. - Рівне : РДГУ. - 79 с.
Ключові слова: емпатія, майбутні психологи
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра загальної психології та психодіагностики
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 23 Лют 2022 10:02
Останні зміни: 23 Лют 2022 10:02
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10645

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу