Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОСОБЛИВОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ЗМІСТОВОЇ ЛІНІЇ «ВЗАЄМОДІЄМО ПИСЬМОВО» В ТРЕТЬОМУ КЛАСІ ЗА ЧИННИМИ ПІДРУЧНИКАМИ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

Подерня Н. К. та Костолович Т.В. (2022) ОСОБЛИВОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ЗМІСТОВОЇ ЛІНІЇ «ВЗАЄМОДІЄМО ПИСЬМОВО» В ТРЕТЬОМУ КЛАСІ ЗА ЧИННИМИ ПІДРУЧНИКАМИ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ. Професійний розвиток педагога, 2022. с. 86-88.

[img]
Перегляд
Текст
Подерня Н.К., Костолович Т.В..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Ключовим поняттям дослідження є термін «писемне мовлення», який функціонує в сучасній українській лінгводидактиці в широкому і вузькому значеннях. У широкому значені писемне мовлення – це форма мовлення, що пов’язана з висловленням і сприйняттям думок у графічній формі, тобто містить у собі два види мовленнєвої діяльності: продуктивний (письмо) та рецептивний (читання). У вузькому значенні ця терміносполука розглядається як форма мовлення й вид мовленнєвої діяльності, що передбачає графічне оформлення інформації. Писемне мовлення зазвичай заздалегідь підготовлене, розраховане на зорове сприйняття, здебільшого монологічне й не залежить від реакції адресата. Викладаючи власні думки на письмі, автор може повертатися до них, виправляти, перефразовувати, доповнювати. Окреслені властивості є важливими для методики розвитку писемного мовлення в початковій школі й впливають на побудову системи вправ і завдань, які лежать в основі реалізації змістової лінії «Взаємодіємо письмово».

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Подерня Н.К. Особливості реалізації змістової лінії «ВЗАЄМОДІЄМО ПИСЬМОВО» в третьому класі за чинними підручниками з української мови / Н.К. Подерня; наук. керівник Т.В. Костолович // Професійний розвиток педагога: зб. матеріалів Всеукр. наук.-практ. конф., м. Рівне, 28 квіт. 2022 р. - Рівне : РДГУ, 2022. - С. 86-88.
Ключові слова: підручник з української мови, початкова школа, третій клас, писемне мовлення.
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 372 Зміст та форма діяльності в дошкільному вихованні та початковому навчанні. Предмети усіх рівнів навчання та типів шкіл (методика)
8 Мова. Мовознавство. Художня література. Літературознавство > 81 Лінгвістика. Мовознавство. Мови
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра теорії і методик початкової освіти
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 28 Квіт 2023 06:53
Останні зміни: 28 Квіт 2023 06:53
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11153

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу