Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ТЕОРЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ МОТИВАЦІЇ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ

Кобець Д.О. та Джеджера О.В. (2021) ТЕОРЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ МОТИВАЦІЇ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.3). с. 52-54.

[img]
Перегляд
Текст
Кобець Д.О., Джеджера О.В..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Мотивація навчальної діяльності молодших школярів та її проблематика привертає все більшої уваги педагогів та психологів, оскільки, зрозуміло, що для успішного виконання будь-якої роботи потрібні сформовані мотиви, покладені в основу активності людини. У молодшому шкільному віці, провідна діяльність змінюється з ігрової – на навчальну; формується її структура потреб. Саме тому актуальними є формування та розвиток мотивації учіння у дітей, які розпочинають свій шлях навчання.Існує багато чинників, які впливають на формування навчальної мотивації. Дуже важливо спостерігати за змінами у поведінці молодших школярів, цікавитися їхніми інтересами та адаптувати завдання таким чином аби в учнів виникали позитивні емоції та бажання відкривати для себе нові горизонти.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Кобець Д.О. Теоретичний аналіз проблеми формування навчальної мотвації молодших школярів / Д.О. Кобець; наук. кер. О.В. Джеджера // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 3. - С. 52-54.
Ключові слова: молодші школярі, навчальна діяльність, мотивація навчання, поведінка школярів.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 372 Зміст та форма діяльності в дошкільному вихованні та початковому навчанні. Предмети усіх рівнів навчання та типів шкіл (методика)
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра практичної психології та психотерапії
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 18 Вер 2023 12:52
Останні зміни: 18 Вер 2023 12:52
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11695

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу