Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПСИХОЛОГІЧНІ БАР’ЄРИ ПСИХОЛОГА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ У ВЗАЄМОДІЇ ІЗ ПЕДАГОГІЧНИМ КОЛЕКТИВОМ

Мовчко О. та Кулакова Л.М. (2021) ПСИХОЛОГІЧНІ БАР’ЄРИ ПСИХОЛОГА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ У ВЗАЄМОДІЇ ІЗ ПЕДАГОГІЧНИМ КОЛЕКТИВОМ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.3). с. 86-89.

[img]
Перегляд
Текст
Мовчко О., Кулакова Л.М..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Якість виконання обов’язків психолога закладу освіти залежить як від внутрішніх факторів, так і від зовнішніх. Адже, навіть за великого бажання працювати, наявності високого рівня теоретичних знань та практичних умінь, внутрішній готовності до професійної діяльності психолог може зустрітися з упередженим ставленням адміністрації і членів педагогічного колективу та їх необізнаністю з колом посадових обов’язків психолога освітнього закладу. Це нерідко проявляється у завантаженні психолога такими видами діяльності, які не входять до переліку його функціональних обов'язків: виконання організаційної, виховної роботи, заміна уроків відсутніх учителів тощо.Нерозуміння важливості роботи психолога та його знецінення як фахівця зі сторони колег-педагогів підвищує ризик виникнення психологічних бар’єрів, які можуть проявлятися у порушенні комунікативних функцій та неадекватній пасивності. Також песимізм з боку викладацького складу може провокувати появу негативного уявлення щодо персони психолога та його фахової діяльності серед здобувачів освіти та їх батьків.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Мовчко О. Психологічні бар’єри психолога закладу освіти у взаємодії із педагогічним колективом / О. Мовчко; наук. кер. Л.М. Павелків // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 3. - С. 86-89.
Ключові слова: практичний психолог закладу освіти, взаємодія психолога і педагогічного колективу, подолання психологічних бар'єрів.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 371 Організація системи освіти та виховання. Шкільна організація
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 20 Вер 2023 13:23
Останні зміни: 20 Вер 2023 13:23
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11711

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу