Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ДОВІРА ЯК ОСНОВНА ФОНОВА ПЕРЕДУМОВА ВЗАЄМОДІЇ ВИКЛАДАЧА ТА СТУДЕНТІВ

Ступницька А. та Конончук А. та Білецька О.Д. (2021) ДОВІРА ЯК ОСНОВНА ФОНОВА ПЕРЕДУМОВА ВЗАЄМОДІЇ ВИКЛАДАЧА ТА СТУДЕНТІВ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.3). с. 125-129.

[img]
Перегляд
Текст
Ступницька А., Конончук А., Білецька О.Д..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Довіра є однією з фундаментальних складових ефективної взаємодії особистостей, обміну знаннями та досвідом, характеризує духовність особистості, сприяє гармонізації життя. Особливим чином довіра здатна змінити педагогічну взаємодію у сторону ефективності, стосунки між викладачем та студентом – у бік відкритості, готовності до взаєморозуміння, взаємоповаги. Ми визначили довіру як базову умову взаємодії людини зі світом та розкрили функції довіри. Як ключові для процесу навчання та виховання можемо визначили адаптаційну й комунікативну функцію довіри, котрі визначають самопізнання суб’єкта, формування та захист соціально-психологічного простору та Я-концепції, забезпечують емоційний комфорт і самоорганізацію особистості, прийняття моральних норм і правил, стресостійкість, тощо.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Ступницька А. Довіра як основна фонова передумова взаємодії викладача та студентів / А. Ступницька, А. Конончук; наук. кер. О.Д. Білецька // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 3. - С. 125-129.
Ключові слова: міжособистісна взаємодія, викладач, студент, довіра.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 377 Спеціалізоване навчання. Професійно-технічне навчання. Професійні коледжі. Політехнічна освіта
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
Підрозділи: Сарненський педагогічний коледж
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 06 Жов 2023 08:59
Останні зміни: 06 Жов 2023 08:59
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11805

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу