Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПСИХОЛОГІЧНИЙ ЗМІСТ ЕМПАТІЇ В КОНТЕКСТІ МОРАЛЬНОГО РОЗВИТКУ МОЛОДШОГО ШКОЛЯРА

Дем'янюк В. та Кулакова Л.М. (2023) ПСИХОЛОГІЧНИЙ ЗМІСТ ЕМПАТІЇ В КОНТЕКСТІ МОРАЛЬНОГО РОЗВИТКУ МОЛОДШОГО ШКОЛЯРА. Студенський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 37-40.

[img]
Перегляд
Текст
Демьянюк В., Кулакова Л.М..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Постановка проблеми.У сучасній психології та педагогіці проблема емоційного розвитку дітей визнана однією із пріоритетних. Насамперед це пов’язано з багатозначністю терміну «емоційний розвиток» у різних науково-теоретичних підходах і окремих концепціях. Інтегруючи положення досліджень емоційної сфери дитини, слід розуміти емоційний розвиток як комплексний закономірній процес ускладнення та збагачення емоційної сфери в контексті загальної соціалізації дитини. Наше суспільство відчуває гостру потребу в людях, здатних поділитися з оточуючими своїм духовним багатством не на словах, а у вчинках проявити свою душевну щедрість. Окрім того, в сучасних умовах державотворення складність соціально-економічної ситуації впливає на становлення особистості людини, викликає великі зміни в потребах та мотивах поведінки, моральній сфері в цілому. Тому психологічне вивчення моральних якостей та рівня емпатійності учнів як передумови підвищення ефективності виховної роботи в цьому напрямку є актуальним та необхідним. Мета статті - вивчення психологічних особливостей формування емпатії у дітей молодшого шкільного віку.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Дем'янюк В. Психологічний зміст емпатії в контексті морального розвитку молодшого школяра / В. Дем'янюк; наук.кер. Л.М. Кулакова // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 37-40.
Ключові слова: діти молодшого шкільного віку, моральний розвиток, емпатія.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 372 Зміст та форма діяльності в дошкільному вихованні та початковому навчанні. Предмети усіх рівнів навчання та типів шкіл (методика)
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 09 Лют 2024 09:11
Останні зміни: 09 Лют 2024 09:11
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12569

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу