Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ТЕХНОЛОГІЯ САМОВИРАЖЕННЯ УЧНІВ У ПРОЦЕСІ КОЛЕКТИВНОГО МУЗИКУВАННЯ

Гумінська О.О. (2020) ТЕХНОЛОГІЯ САМОВИРАЖЕННЯ УЧНІВ У ПРОЦЕСІ КОЛЕКТИВНОГО МУЗИКУВАННЯ. Мистецтво та освіта, 2020 (№3). с. 20-26.

[img]
Перегляд
Текст
Стаття Гумінська Технологія самовираження mtao_2020_3_5.pdf

Завантажити (1MB) | Перегляд

Анотація

Проаналізовано психолого-педагогічні підходи до сутності поняття самовираження та його розвитку в дітей мистецькими засобами. Представлено структуру процесу самовираження учнів у музичній діяльності та авторську технологію самовираження учнів у процесі колективного музикування. Обґрунтовано основні принципи технології: від наслідування – до творчості, від практики – до теорії, єдність колективного та індивідуального, художнього й технічного, емоційного і свідомого, комплексність видів діяльності, принцип проблемності та імпровізації. Деталізовано репродуктивні, творчі та комплексні форми колективного музикування, можливості їх включення в урок музичного мистецтва.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Гумінська О. О. Технологія самовираження учнів у процесі колективного музикування / О.О. Гумінська // Мистецтво та освіта. - 2020. - № 3.- С. 20-26.
Ключові слова: самовираження особистості, самовираження учнів у музичній діяльності, технологія самовираження учнів, урок музичного мистецтва.
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 371 Організація системи освіти та виховання. Шкільна організація
7 Мистецтво. Архітектура. Ігри. Спорт > 78 Музика
Підрозділи: Інститут мистецтв > Кафедра історії, теорії музики та методики музичного виховання
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 18 Квіт 2024 11:05
Останні зміни: 18 Квіт 2024 11:05
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13122

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу