Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ТВОРЧИЙ ПОТЕНЦІАЛ КАЗОК ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ СОЦІОКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ

Івашкевич Е.Е. та Терновник Н.А. (2020) ТВОРЧИЙ ПОТЕНЦІАЛ КАЗОК ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ СОЦІОКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ. Актуальні проблеми психології, 2020 (Вип.27). с. 98-109.

[img] Текст
Івашкевич Е., Терновник Н..pdf

Завантажити (5MB)

Анотація

У статті автори обґрунтували значення соціокультурної компетентності. Було показано, що соціокультурна компетентність передбачає розуміння особистістю національно-культурної специфіки мовленнєвої поведінки іншої людини та вміння використовувати елементи соціокультурного контексту, що мають відношення до породження та сприйняття мовлення з точки зору цієї мови. Зазначено, що до національно-культурної специфіки мовленнєвої поведінки відносять звичаї, правила, норми, соціальні конвенції, ритуали, соціальні стереотипи, знання про країну, мова якої вивчається тощо. Було показано, що національний менталітет є способом мислення представників певної культури або субкультури, який визначає їхню поведінку та очікування інших осіб. Зазначено, що менталітет країни вивчається у трьох напрямках: загальному, ситуативному та у напрямку культурного самовизначення.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Івашкевич Е.Е. Творчий потенціал казок як засіб формування соціокультурної компетентності учнів початкової школи / Е.Е. Івашкевич // Актуальні проблеми психології: зб. наук. пр. Ін-ту психології ім. Г.С. Костюка НАПН України. – Київ : Фенікс, 2020. – Т. ХІІ. Психологія творчості. – Вип. 27. – С. 98-109.
Ключові слова: соціокультурна компетентність, творчий потенціал, казки, націо- нальна ментальність, культура, субкультура, культурне самовизначення, знання, поведін- ка, ставлення.
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 372 Зміст та форма діяльності в дошкільному вихованні та початковому навчанні. Предмети усіх рівнів навчання та типів шкіл (методика)
Підрозділи: Філологічний факультет > Кафедра практики англійської мови
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 09 Лип 2024 08:54
Останні зміни: 09 Лип 2024 08:55
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13926

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу