Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

АТРИБУТИ ФАСИЛІТАТИВНОЇ ВЗАЄМОДІЇ ВЧИТЕЛЯ ТА УЧНІВ НА УРОКАХ У ПРОЦЕСІ ОРГАНІЗАЦІЇ ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Хупавцева Н.О. (2020) АТРИБУТИ ФАСИЛІТАТИВНОЇ ВЗАЄМОДІЇ ВЧИТЕЛЯ ТА УЧНІВ НА УРОКАХ У ПРОЦЕСІ ОРГАНІЗАЦІЇ ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ. Актуальні проблеми психології, 2020 (Вип.27). с. 256-268.

[img] Текст
Хупавцева Н..pdf

Завантажити (6MB)

Анотація

В статті окреслено особливості фасилітативної взаємодії на уроках у шкільному навчанні. Визначено принципи, що відображують специфіку фасилітативного навчання школярів. Таким принципами є: принцип відкритості; центрація процесу навчання на професійно особистісному розвиткові школяра (зміна його ціннісно-смислової сфери, формування навичок особистісного самовизначення, прагнення до самоосвіти і саморозвитку); варіативність у навчанні (свобода вибору змісту, форм і методів навчальної діяльності); цілісність і системність, інтеграція вивчених предметів у єдиний, цілісний процес опанування науковими знаннями; випереджальний характер знаходження методів й способів навчання; активність у навчанні, оптимальне поєднання теоретичних і практичних знань.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Хупавцева Н.О. Атрибути фасилітативної взаємодії вчителя та учнів на уроках у процесі пізнавальної діяльності / Н.О. Хупавцева // Актуальні проблеми психології : зб. наук. пр. Ін-ту психології ім. Г.С. Костюка НАПН України. – Київ : Фенікс, 2020. – Т. ХІІ. Психологія творчості. – Вип. 27. – С. 256-268.
Ключові слова: фасилітативна взаємодія, пізнавальна діяльність, самостійне навчан- ня, особистісно значущий досвід, актуалізація результатів діяльності, елективне навчання.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 371 Організація системи освіти та виховання. Шкільна організація
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра загальної психології та психодіагностики
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 09 Лип 2024 11:21
Останні зміни: 09 Лип 2024 11:22
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13930

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу