Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ФОРМУВАННЯ ІНШОМОВНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Денисюк Л.В. та Данілова Н.Р. (2024) ФОРМУВАННЯ ІНШОМОВНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ. Інноватика у вихованні, 2024 (Т. 1): Вип. 19. с. 178-185. ISSN 2411-4553

[img] Текст
Денисюк Л., Данілова Н..pdf

Завантажити (3MB)

Анотація

В умовах євроінтеграції України до світового співтовариства, боротьби з пандемією та впровадження контрольованої дистанційної освіти актуалізуються нові вимоги до освіти та науки, охоплюючи посилення комунікативних взаємин на відстані, що відкриває перспективи для подальших досліджень.
Стаття містить здобутки про основні тенденції розвитку іншомовної комунікативної компетентності менеджерів у ЗВО. У статті розглянуто сутність формування іншомовної комунікативної компетентності майбутніх менеджерів у ЗВО, проаналізовано різні підходи до трактування поняття «формування іншомовної комунікативної компетентності». На підставі аналізу підходів вітчизняних та зарубіжних дослідників щодо формування іншомовної комунікативної компетентності виділено три основні умови, а саме: посилення особистісної зацікавленості до ефективного англомовного спілкування у професійній діяльності; залучення майбутніх менеджерів до міжнародного англомовного комунікаційного середовища; упровадження англомовного консультування з використання хмарних технологій та електронних платформ (коучинг та тьюторство); введення предмету «Іноземна мова» у список обов’язкових на етапі зовнішнього оцінювання для випускників шкіл, що виявляють бажання вступати на спеціальність «Менеджмент».

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Денисюк Л. Формування іншомовної комунікативної компетентності майбутніх менеджерів у закладах вищої освіти / Л.Денисюк, Н.Данілова // Інноватика у вихованні. - 2024. - Вип. 19. - Т. 1. - С. 178-185.
Ключові слова: іншомовна комунікативна компетентність, майбутній менеджер, англомовне спілкування, заклади вищої освіти
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
8 Мова. Мовознавство. Художня література. Літературознавство > 81 Лінгвістика. Мовознавство. Мови
Підрозділи: Філологічний факультет > Кафедра іноземних мов
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 17 Черв 2024 06:47
Останні зміни: 17 Черв 2024 06:47
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13755

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу