Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

МОЖЛИВОСТІ ТА ПРОБЛЕМИ РЕАЛІЗАЦІЇ АВТОНОМІЇ ЗДОБУВАЧА ОСВІТИ В ОНЛАЙН-НАВЧАННІ

Вєтрова І.М. та Потапчук С. (2024) МОЖЛИВОСТІ ТА ПРОБЛЕМИ РЕАЛІЗАЦІЇ АВТОНОМІЇ ЗДОБУВАЧА ОСВІТИ В ОНЛАЙН-НАВЧАННІ. Інноватика у вихованні, 2024 (Т. 2): Вип. 19. с. 96-105. ISSN 2411-4553

[img] Текст
Вєтрова ІФ., Потапчук С..pdf

Завантажити (3MB)

Анотація

Автори досліджують теоретичне підґрунтя проблеми реалізації автономії здобувача освіти впродовж проведення онлайн-занять з іноземної мови у закладах вищої освіти та з’ясовують можливості й перешкоди максимального використання переваг такої форми навчання для стимулювання самостійності. Автори актуалізують принципи та методичні кроки для забезпечення та стимулювання розвитку автономії впродовж онлайн-навчання. У роботі підтверджено, що автономія здобувача освіти є динамічним і мотивуючим чинником, який позитивно впливає на вивчення іноземної мови, а мультимедійний характер онлайн-навчання створює здобувачам освіти більше можливостей самостійно взаємодіяти з освітнім контентом і паралельно підвищу потенціал для взаємного генерування знань. Результати вивчення проблеми засвідчують вирішальну роль підготовки викладачів. Відсутність цифрової грамотності викладачів і здобувачів вищої освіти часто є перешкодою для реалізації автономії здобувачів в онлайн-навчанні. Стримуючими чинниками також є нестача професійного керівництва для тих здобувачів, яким складно організувати навчальну роботу самостійно. У роботі зроблено висновок, що зв’язок між онлайн-освітою та автономією студента є динамічним і взаємозалежним процесом.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Вєтрова І. Можливості та проблеми реалізації автономії здобувача освіти в онлайн-навчанні / І.Вєтрова, С.Потапчук // Інноватика у вихованні. - 2024. - Вип. 19. - Т. 2. - С. 96-105.
Ключові слова: автономія здобувача освіти, онлайн-навчання, вивчення іноземної мови, можливості реалізації автономії, проблеми реалізації автономії.
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
8 Мова. Мовознавство. Художня література. Літературознавство > 81 Лінгвістика. Мовознавство. Мови
Підрозділи: Філологічний факультет > Кафедра практики англійської мови
Філологічний факультет > Кафедра іноземних мов
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 18 Черв 2024 07:23
Останні зміни: 18 Черв 2024 07:26
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13773

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу