Кульпач Я.М. ФОРМУВАННЯ ЕКОНОМІЧНИХ ЗНАНЬ ТА УМІНЬ УЧНІВ 10-11 КЛАСІВ ПРИ ВИВЧЕННІ МОДУЛЯ «КУЛІНАРІЯ» НА ОСНОВІ КООПЕРАТИВНОГО НАВЧАННЯ. [Магістерська робота]
![]() |
Текст
Кульпач Я.М..pdf Завантажити (103kB) |
Анотація
У роботі проаналізовано поняття «економічні знання та уміння», «економічна компетентність», виділено їх основні структурні компоненти; досліджено теоретичні підходи до формування економічних знань та умінь учнів у педагогічній теорії та практиці роботи ЗЗСО. У науковому дослідженні висвітлено результати зарубіжного та вітчизняного досвіду упровадження таких технологій кооперативного навчання, як робота в парах, ротаційні (змінні) трійки, робота в малих групах, акваріум, проектні технології, ігрові технології, «Круглий стіл» тощо.
Аналіз та узагальнення вітчизняних і закордонних наукових досліджень дає змогу трактувати поняття економічних знань та умінь учнів, які формуються на заняттях технології при вивченні модуля «Кулінарія», як перевірений на практиці результат поміркованого пізнання учнями економічної дійсності. Економічні уміння ми трактуємо, як процес відтворення у свідомості учнів економічних взаємин та досвіду здійснення економічно-доцільної діяльності.
Розуміння змісту економічних знань та умінь учнів старших класів дозволить створити оптимальні умови для їх ефективного формування у процесі вивчення модуля «Кулінарія».
В роботі показано, що економічна підготовка старшокласників при вивченні модуля «Кулінарія» забезпечує формування економічних знань, економічного мислення, виховання економічної культури та економічної свідомості особистості і є хорошим підґрунтям для формування їх економічної компетентності в подальшому. Разом з ти, наявність перерахованих компонентів економічної грамотності забезпечать ефективну підготовку учнів старших класів до життя в сучасних економічних умовах, а також сприятиме розвитку навичок прийняття ефективних рішень в особистому житті та майбутній професійній діяльності.
Тип елементу: | Магістерська робота |
---|---|
Додаткова інформація (бібліографічний опис): | Кульпач Я.М. Формування економічних знань та умінь учнів 10-11 класів при вивченні модуля «Кулінарія» на основі кооперативного навчання : магістерська робота / Я.М.Кульпач ; наук. керівник Н.В.Дупак ; рецензент В.М.Трофімчук ; Рівнен. держ. гуманіт. ун-т. - Рівне, 2023. - 138 с. |
Ключові слова: | економічні знання та уміння, учні старших класів, технологічна підготовка, технології кооперативного навчання |
Тематика (за УДК): | 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 37.0 Основні види та принципи освіти 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 371 Організація системи освіти та виховання. Шкільна організація |
Підрозділи: | Факультет документальних комунікацій, менеджменту, технологій та фізики > Кафедра технологічної, професійної освіти та цивільної безпеки |
Користувач, що депонує: | Ірина Гаврилюк |
Дата внесення: | 21 Серп 2025 08:09 |
Останні зміни: | 21 Серп 2025 08:09 |
URI: | http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/18855 |
Необхідні дії (обов’язкова авторизація)
![]() |
Перегляд елементу |