Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ЗАСТОСУВАННЯ ДЕЛЬФІНОТЕРАПІЇ ЯК ЗАСОБУ КОРЕКЦІЇ ОСІБ З ПСИХОФІЗИЧНИМИ ПОРУШЕННЯМИ

Юрчук О.І. (2021) ЗАСТОСУВАННЯ ДЕЛЬФІНОТЕРАПІЇ ЯК ЗАСОБУ КОРЕКЦІЇ ОСІБ З ПСИХОФІЗИЧНИМИ ПОРУШЕННЯМИ. Психологія життєвого простору сучасної молоді, 2021. с. 114-116.

[img]
Перегляд
Текст
Юрчук О.І..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Нині в світі існує тенденція до зростання захворювання нервової системи та опорно-рухового апарату. На жаль, Україна не є виключенням. Дитячий церебральний параліч (ДЦП) займає особливе місце у структурі захворюваності та інвалідності дитячого населення. За даними Центру медичної статистики МОЗ України 2020 року захворюваність дітей у віці 0-14 років на дитячий церебральний параліч становить 9774 дітей, з них 273 дитини по Рівненській області.
Дитячі церебральні паралічі представляють низку непрогресуючих захворювань центральної нервової системи, що клінічно проявляються різноманітними руховими, мовними розладами. Окрім порушень центральної нервової системи, виникають зміни в нервових і м’язових волокнах, суглобах, зв’язках, хрящах.
Увиразнює проблему те, що у 80 % дітей з ДЦП (в залежності від форми) зустрічається порушення моторної та психічної функції, мовлення. Передусім затримка психічного розвитку у дітей відзначається у 19–40 %, серед яких розумова відсталість констатується у 13–40 %.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Юрчук О.І. Застосування дельфінотерапії як засобу корекція осіб з психофізичними порушеннями / О.І.Юрчук // Психологія життєвого простору сучасної молоді : зб. матеріалів Міжнарод. наук.-практ. конф. (26-27 листоп. 2021 р). / упоряд.: Р.В.Павелків, Н.В.Корчакова. – Рівне, 2021. - С. 114-116.
Ключові слова: дельфінотерапія, дити з психофізичними порушеннями, дитячий церебральний параліч
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 36 Забезпечення духовних і матеріальних життєвих потреб > 364 Соціальні проблеми, що породжують необхідність надання соціальної допомоги. Види соціальної допомоги
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 376 Освіта, навчання, підготовка спеціальних груп осіб. Спеціальні школи
7 Мистецтво. Архітектура. Ігри. Спорт > 79 Видовищні мистецтва. Розваги. Ігри. Спорт > 796 Спорт. Ігри. Фізичні вправи
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра дошкільної педагогіки і психології та спеціальної освіти ім. Поніманської Т. І.
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 29 Груд 2021 08:44
Останні зміни: 30 Груд 2021 08:46
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10252

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу