Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ВИКОРИСТАННЯ BYOD-ТЕХНОЛОГІЙ У НАВЧАННІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

Антоненко Н.Є. та Касаткіна-Кубишкіна О.В. та Курята Ю.В. (2024) ВИКОРИСТАННЯ BYOD-ТЕХНОЛОГІЙ У НАВЧАННІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ. Актуальнi питання гуманiтарних наук, 2024 (Т. 4): Вип. 72. с. 4-9. ISSN ISSN 2308-4855 (Print), ISSN 2308-4863 (Online)

[img] Текст
Антоненко Н., Касаткіна-Кубишкіна О., Курята Ю..pdf

Завантажити (3MB)

Анотація

Комп’ютер став важливим інструментом у кожному аспекті людського життя і тепер є невід’ємною частиною нашого повсякденного існування. Стрімкий технологічний прогрес значно підвищив важливість комп’ютерів для людей з різних верств населення. Поширеність мобільних пристроїв серед молоді спонукає до критичного аналізу їхнього потенціалу для освітніх цілей у шкільному середовищі.
Поза межами традиційної школи багато молодих людей використовують додатки, ігри та освітні веб-сайти для неформального навчання. Визнаючи цю тенденцію, у світі спостерігається глобальний тренд до інтеграції мобільних пристроїв у шкільне середовище через технологію «Принеси свій власний пристрій» (BYOD – Bring Your Own Device).
Технологія BYOD використовує особисті пристрої учнів для покращення навчального процесу. Впроваджуючи мобільні технології, освітяни розширюють можливості навчання за межами школи. Хоч дехто розглядає мобільні пристрої виключно як інструменти для спілкування та розваг, освітяни повинні дослідити їхній потенціал як засобу мотивації в освітньому середовищі.
Стаття розглядає BYOD як прогресивний педагогічний підхід у навчанні зокрема іноземної мови. Автори заглиблюються в роль BYOD як ефективної технології, що надає учням автономію, активність і персоналізовані навчальні траєкторії. Розглядаючи такі проблеми, як відволікання уваги, питання рівності і проблеми управліннянавчальним процесом, стаття пропонує практичні рішення і кращі практики для успішної інтеграції BYOD у навчальний процес.
Зрештою, у статті стверджується, що продумане впровадження BYOD і відповідна методика можуть посилити залучення учнів, сприяти розширенню їхніх можливостей і подолати розрив між формальним і неформальним навчанням. Використання BYOD як педагогічного інструменту обіцяє збагатити освітній досвід і підготувати учнів до майбутнього, в якому панують технології.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Антоненко Н. Використання BYOD-технології у навчанні англійської мови / Н.Антоненко, О.Касаткіна-Кубишкіна, Ю.Курята // Актуальнi питання гуманiтарних наук. - 2024. - Вип. 72. - Т. 4. - С. 4-9.
Ключові слова: BYOD, мобільний пристрій, мобільне навчання, мобільні технології, вивчення мови
Тематика (за УДК): 0 Загальний відділ > 00 Загальні питання науки та культури > 004 Комп'ютерна наука та технологія. Застосування комп'ютера. Оброблення даних
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 37.0 Основні види та принципи освіти
8 Мова. Мовознавство. Художня література. Літературознавство > 81 Лінгвістика. Мовознавство. Мови
Підрозділи: Філологічний факультет > Кафедра практики англійської мови
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 04 Черв 2024 08:58
Останні зміни: 04 Черв 2024 11:27
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13529

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу